top of page
Search

Symposium verduurzaming religieuze erfgoed: Waalse Kerk als "case-study"

Gouvernement aan de Maas - MaastrichtDe provincie Limburg heeft op woensdag 8 maart in het Gouvernement in Maastricht het symposium ‘Verduurzamen Religieus Erfgoed’ gehouden.

Gedeputeerde Geert Gabriëls heeft iedereen uitgenodigd in Limburg die met het beheer van religieus erfgoed te maken heeft om hieraan deel te nemen.

De Provincie wilde met dit symposium de noodzaak bespreken om religieus erfgoed te verduurzamen.

We waren uitgenodigd om ons project voor het verbouwen en vernieuwen van de Waalse Kerk te presenteren als praktijkvoorbeeld en “case-study” om andere eigenaars en beheerders van religieus erfgoed te mogen inspireren.

Na een algemene presentatie waar de aanwezigen geïnformeerd werden over het ‘ontzorgingprogramma Maatschappelijk vastgoed’ en over de subsidieregeling “kerken 2022-2023”, mochten we, samen met onze opdrachtgever (Stichting Waalse Kerk Maastricht) onze ervaring delen over het traject en het tot stand komen van het huidige visie en plan voor de vernieuwing van de Waalse Kerk. Aansluitend was er een interactieve Q&A en workshop.

Het thema behoud, vernieuwing en herstemmen van (monumentale) religieuze erfgoed blijft in Limburg heel actueel en de complexiteit van deze onderwerp is nu versterkt door de energiecrisis.

De symposium was een positieve gelegenheid om kennis te delen en om bruggen te bouwen tussen de vele verschillende individuele initiatief nemers onderling, en tussen de laatste en de overheid.

93 views0 comments

Comments


bottom of page